Onze nieuwsberichten

7 maart 2023

Van Duijn De Jong Aubergines: 1+1 is meer dan 2

Groot nieuws! Sinds 1 januari 2023 zijn Gebr. Van Duijn en auberginekwekerij De Jong gefuseerd. Zij gaan samen verder onder de naam Van Duijn De Jong Aubergines. Waarom? Wij geloven erin dat 1+1 meer dan 2 is. Wij zien elkaars krachten en willen deze bundelen. In dit artikel vertellen wij je graag hoe deze fusie tot stand is gekomen.

Lees meer

4 januari 2023

De weg van de aubergine uit de kas tot aan transport

Het moge duidelijk zijn dat onze aubergines een lange weg afleggen van zaadje tot op het bordje bij de consument. In ons vorige artikel, hebben wij het proces van zaadje naar aubergine al uitgebreid toegelicht. In dit artikel leggen wij uit welke weg de aubergine aflegt van de kas tot het transport naar de klant.

Lees meer

1 september 2022

Gebr. van Duijn: nu vs 60 jaar geleden

Het is feest, Gebroeders van Duijn bestaat 60 jaar! De afgelopen 60 jaar is er een hoop veranderd binnen het bedrijf. Van het aantal aubergines dat er wordt geteeld, tot het soort transport wat er wordt gebruikt. Een goed moment om even terug te blikken: Gebroeders van Duijn NU vs. 60 JAAR TERUG.

Lees meer

4 mei 2022

Biologische gewasbescherming bij Gebr. van Duijn

In de kas hebben wij te maken met een levend product: de plant. Deze plant produceert niet alleen mooie aubergines, maar is ook een interessant product voor vele plagen, schimmels en ziekten. Hier worden wij als producent minder blij van. De plagen, schimmels en ziekten hebben een negatieve invloed op de opbrengst en kwaliteit van onze prachtige aubergines. Wij willen natuurlijk voorkomen dat de consument een aubergine koopt die onder de luizenpoep, rupsenvraat of schimmel zit. Om die reden moeten wij ervoor zorgen dat we een biologisch evenwicht creëren in de kas. Dit is een lastig proces, maar gelukkig komen wij een heel eind. Hoe wij dit precies doen? Je leest het in deze blogpost!

Lees meer

februari 2022

Duurzame en innovatieve energievoorziening bij Gebr. van Duijn

Wist je dat… Wij op al onze locaties werken met duurzame en innovatieve energievoorzieningen? Wij vertellen je er alles over in dit artikel!

Lees meer

6 oktober 2021

Van Gebr. van Duijn naar de consument

In het vorige artikel hebben wij uitgelegd welke weg de aubergine aflegt: van zaadje naar aubergine. Natuurlijk moeten de aubergines ook nog bij de consument terecht komen. Hoe dit gebeurt? Wij vertellen het je in dit artikel!

Lees meer

30 juni 2021

Van zaadje naar Aubergine

Dat wij groot fan zijn van de aubergine is natuurlijk geen geheim! Maar wist je dat het zo’n vijf maanden duurt om van zaadje naar aubergine te gaan? In deze post vertellen wij je welke weg de aubergine aflegt!

Lees meer

31 maart 2021

Terug in de tijd met Gebroeders van Duijn

Het is tijd voor iets nieuws… Gebroeders van Duijn goes social! Naast dat ons Instagram account recent live is gegaan, lanceren wij vandaag ook onze blog! Op onze blog kun je terecht voor behind the scenes verhalen, interviews, tips en tricks en all things aubergine. En hoe leuk is het om bij deze nieuwe mijlpaal eens even terug te blikken op de geschiedenis van Gebroeders van Duijn? Hoe is het allemaal begonnen, welke transities hebben wij doorgemaakt en wat zijn de toekomstdoelen?

Lees meer