aubergines

Alle soorten en maten

Ons motto luidt: ‘Meer markt in aubergineteelt’. De auberginemarkt heeft potentieel. De populariteit van aubergine is laag, maar groeit gestaag. Meer huishoudens kopen aubergine en de consumptie per huishouden neemt toe.

In Nederland wordt per huishouden niet meer dan 270 gram aubergine per jaar gegeten. Italië daarentegen verbruikt 6 kg per hoofd van de bevolking. De Grieken eten 8 kg per jaar en de Turken 13 kg aubergine per hoofd van de bevolking. Aubergine is de minst calorierijke groente die er bestaat het bevat namelijk niet meer dan 18 kcal per 100 gram.

Onze aubergines worden na de oogst nog op dezelfde dag gesorteerd en verpakt, zodat ze zo vers mogelijk vervoerd worden naar onze klanten. De aubergines kunnen in vijf verschillende gewicht sorteringen geleverd worden, daarnaast zijn we in staat om ze op verschillende manieren te verpakken zoals flowpack, eenlaags-verpakkingen en diverse soorten poolfust.

Wij telen zowel het standaardtype aubergine, de paarskleurige zoals iedereen wel bekend, als allerlei andere types zoals de witte, Graffity, Japanse, Italiaanse en Turkse. Meer informatie over ons product en telersvereniging Purple Pride kunt u vinden op www.purplepride.nl. Alle verkoop gaat via Purple Pride.

Standaard aubergine

We noemen hem dan wel standaard aubergine, maar standaard is de Purple Pride aubergine natuurlijk allerminst.

Graffiti aubergine

De Graffiti aubergine dankt zijn naam aan zijn opvallend gestreepte uiterlijk. Daarnaast heeft ie mooi, wit vruchtvlees.

Purpura

Hij valt op door zijn ronde vorm en prachtige kleurstelling. Maar ook in smaak blinkt hij uit: zeer aromatisch, mild en sappig.

Witte aubergine

De naam zegt het al: deze aubergine herken je aan zijn prachtige, roomwitte kleur. Deze aubergine heeft een milde smaak.

Nasu

Zijn ‘roots’ liggen in Japan, waar hij dan ook erg geliefd is. Hij wordt gekenmerkt door een heerlijk zoete, aromatische smaak.

Konasu

De Konasu is het kleine broertje van de Nasu. Konasu betekent in het Japans letterlijk ‘baby aubergine’.

Mini Graffiti

Net als Graffiti herken je deze aubergine aan zijn opvallend mooi gestreepte uiterlijk. Erg geliefd bij koks door zijn kleine formaat.