over ons

Over Gebr. van Duijn

Gebroeders van Duijn is een glastuinbouwbedrijf met een passie voor het telen van aubergines.

De directie van Gebroeders van Duijn bestaat uit de drie broers Pleun, Jan en Rob van Duijn. Het bedrijf heeft haar oorsprong (1962) in De Lier, gemeente Westland, maar sinds 1996 zijn we verhuisd naar West-Brabant en Zeeland. Met deze verhuizing zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf van 27,5ha. Dit is goed voor het kweken van zo’n 50.000.000 aubergines per jaar.

Ons bedrijf heeft de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Op het gebied van schaalvergroting, organisatie, verkoop en automatisering zijn we constant op zoek naar verbetering. De komende jaren zetten wij dat proces van ontwikkelen voort, waardoor het bedrijf gezond en modern blijft en klaar is voor de toekomst.

Visie

Aubergine is een product met potentieel. We geloven erin dat de markt voor aubergines ruimte biedt voor meer product én meer productconcepten. Het actief vraaggericht produceren geeft mogelijkheden, onderscheidend vermogen en energie in ons ondernemerschap.

Groei, Aandacht en Plezier brengt ons succes!

We zijn een bedrijf én een netwerkpartner. Kennis en contacten vormen een belangrijke concurrentiefactor. Strategische samenwerkingsverbanden geven innovatievermogen, creativiteit en kracht in de markt.

Als eigenaren van een familiebedrijf staan we voor de belangrijke taak om zorg te dragen voor de continuïteit van het bedrijf. We koesteren onze mogelijkheden van bedrijfsopvolging vanuit onze familie én we volgen actief nieuwe organisatievormen die zich in deze tijdgeest ontwikkelen.

Missie

Gebroeders van Duijn BV is een toonaangevende auberginespecialist. Onze aubergineproducten gaan de hele wereld over. Dit realiseren we samen met ons personeel, onze partners in de keten en ons netwerk. Met hen bouwen we aan kennis, contacten en specialismen. Samenwerken maakt ons sterker.

Onderscheidende en scherp geprijsde producten op de markt brengen vraagt om een kostenbewuste en innovatieve manier van doen én laten. Wij kiezen selectief, en gaan voor die opties waarmee we verschil kunnen maken.

Locatie Steenbergen

De locatie Steenbergen is in twee fases opgebouwd. De eerste bouw was in 2003, toen is er 4 hectare glas en een verpakkingsloods gebouwd. De tweede fase is gebouwd in 2006, waardoor deze locatie een totale oppervlakte heeft gekregen van 8,4 hectare. De locatie Steenbergen staat onder leiding van Rob van Duijn.

Locatie Oosterland

De locatie Oosterland is in drie fases gebouwd. In 1998 is de eerste fase van 2 hectare gebouwd. De tweede fase van 1,8 hectare is in 2000 gebouwd. De derde fase van nog eens 2,8 hectare is in 2017 gebouwd. De totale oppervlakte van Oosterland is dus 6,6 hectare. Gebroeders van Duijn heeft samen met enkele andere glastuinbouwbedrijven een houtstookinstallatie sinds 2018. Dit project is zeer uniek in de regio. Lokaal hout wordt gestookt, waarbij de warmte en CO2 die vrij komt gebruikt wordt in de kassen. Het heeft een zeer lage impact op het milieu en daarom zijn we erg trots op onze deelname aan dit duurzame project! De locatie Oosterland staat onder leiding van Pleun van Duijn.

Locatie Terneuzen

In Westdorpe (gemeente Terneuzen) staat onze grootste vestiging. Deze locatie is in vier fases uitgegroeid tot een areaal van 12,5 hectare. Het glastuinbouwgebied in Westdorpe is een uniek project, waarbij de lokale industrie restwarmte en CO2 levert aan de glastuinbouw. Gebroeders van Duijn was één van de eerste bedrijven die zich hier in 2009 vestigde. Elk seizoen wordt er op deze locatie als eerste van de locaties van Gebroeders van Duijn geplant en deze locatie heeft dus ook steeds de eerste aubergines. Verder beschikken we over de certificaten Planetproof en BRC. De locatie Terneuzen staat onder leiding van Jan van Duijn.