aubergines

Alle soorten en maten

Steeds meer huishoudens in Noordwest-Europa eten aubergines en de consumptie per huishouden neemt toe.

In Nederland wordt er per huishouden niet meer dan 270 gram aubergine per jaar gegeten. Zuid-Europa verbruikt daarentegen 6 – 13 kg per hoofd van de bevolking. Aubergine is de minst calorierijke groente die er bestaat. Het bevat namelijk niet meer dan 18 kcal per 100 gram en het is een uitstekende vleesvervanger.
Onze aubergines worden na de oogst nog op dezelfde dag gesorteerd en verpakt, zodat ze altijd vers bij onze klanten aankomen. De aubergines kunnen in vijf verschillende gewicht sorteringen geleverd worden. Daarnaast zijn we in staat om ze op verschillende manieren te verpakken zoals: flowpack, eenlaags-verpakkingen en diverse soorten poolfust. En doen we vruchtstickers.

Meer informatie over ons product en telersvereniging Purple Pride kunt u vinden op www.purplepride.nl. Alle verkoop gaat via Growers United.

Standaard aubergine

We noemen hem dan wel standaard aubergine, maar standaard is de Purple Pride aubergine natuurlijk allerminst.

Mini Graffiti

Net als Graffiti herken je deze aubergine aan zijn opvallend mooi gestreepte uiterlijk. Erg geliefd bij koks door zijn kleine formaat.

Nasu

Zijn ‘roots’ liggen in Japan, waar hij dan ook erg geliefd is. Hij wordt gekenmerkt door een heerlijk zoete, aromatische smaak.